Info

Vertikala samtal

Vertikals.se är en bloggplattform från Jönköping University med forskare som delar aktuella analyser, studier och forskningsresultat. Tanken är att öka ytorna för möten och dialog mellan akademi och samhälle. Läs aktuella bloggposter på http://www.vertikals.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Vertikala samtal
2024
February
January


2023
November
March


2021
July
June
May
March
January


2020
December
November
October
August
June


2016
September
August


2015
December
October
September
June
March


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: January, 2024
Jan 26, 2024

I det här avsnittet samtalar Ernesto Abalo, docent i medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan för lärande och kommunikation, med Johan Wicklén, journalist på SVT. Samtalet handlar främst om den svenska mediebilden av narkotika med fokus på cannabis. Man samtalar även om den svenska narkotikapolitiken och sätter in den i en internationell jämförelse.

Ernesto Abalao har skrivit flera forskningsartiklar om mediebilden av cannabis, bl.a Rifts in the hegemony: Swedish news journalism on cannabis legalization publicerad i Journalism Studies och Between facts and ambiguity: Discourses on medical cannabis in Swedish newspapers publicerad i Nordic Studies on Alcohol and Drugs. 

Läs mer om Ernestos forskning på: https://ju.se/personinfo.html?id=2843

Johan Wicklén är journalist och prisbelönt reporter på Sveriges Television, för vars räkning han länge har bevakat narkotikafrågan. Han släppte 2022 boken Vi ger oss aldrig: så gick det till när Sverige förlorade kriget mot knarket.

Programledare är Daniel Ekman, kommunikatör på Jönköping University. Musiken i introt kommer från bensounds.com och heter Perception.

Samtalet är inspelat via Zoom, vilket påverkar ljudkvalitén. 

1